måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Nyemission skal give Fiberless Society 120 millioner

Fiberless Society i Lund skal skaffe 120 millioner svenske kroner i en nyemission, der starter i slutningen af næste måned. Efter gennemført emission venter en notering af aktien på for eksempel Nya Marknaden.

Sammenlagt 20 millioner nye aktier udbydes til offentligheden og institutioner. Tegningsperioden løber fra 26. februar til 16. marts. Kursen, 6 kroner per aktie, er en kraftig stigning sammenlignet med den forrige emission sidste forår. Dengang var tegningskursen 1,25 kroner (justeret for split).

Fiberless Society udvikler det man kalder trådløst superbredbånd, en løsning med højere overføringshastigheder til lavere omkostninger. Med lys- og radiobølger binder man de fiberbaserede bredbåndsnet sammen med lokale netværk i kontorbygninger eller boligområder. Afstanden kan variere fra 100 meter og op til 100 kilometer.

Den nye kapital skal anvendes til fortsat udviklingsarbejde frem mod det første kommercielle produkt.

Trods efterårets styrtdyk for teknologiaktier ser selskabets stifter, adm. dir. Karl-Axel Åhl, gode muligheder for at få tilført tilstrækkelig kapital. Han sammenligner med vurderingen af lignende selskaber i USA. Men den forestående emission er først og fremmest henvendt til det svenske og europæiske kapitalmarked. Næste år venter en mere internationalt orienteret emission i størrelsesordenen 200 millioner.

Karl-Axel Åhl, som tidligere har grundlagt det O-listenoterede TimeSpace Radio, vil fortsat være den største enkeltejer i Fiberless Society.

Fiberless Society i Lund skal skaffe 120 millioner svenske kroner i en nyemission, der starter i slutningen af næste måned. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad