tisdag 26 september 2023

inloggad som

Bio Fund vil investere flere hundrede millioner fra nyt kontor i København

Det finske ventureselskab Bio Fund er parat til i løbet af de næste få år at investere flere hundrede millioner danske kroner i Øresundsregionen. Investeringerne vil ske med base fra et nyt Københavnskontor, som Bio Fund opretter indenfor det kommende halve år.

— Vi anser nu Øresundsregionens Medicon Valley for en af de vigtigste regioner globalt set. Der er god forskning og synergi mellem virksomhederne – og ekstrem god infrastruktur, siger Erkki Pekkarinen, som er partner i Bio Fund og investeringschef.

Bio Fund har investeringer i syv lande nu, og administrerer en venturekapital på 600 millioner finske mark. De investeres i de tre kerneområder sundhed (bl.a. farmaka og diagnostika), ernæring (bl.a. tilsætningsstoffer) og miljø (herunder procesteknologi og konsulentvirksomhed).

Bio Fund er blandt andet kendt for investeringer i danske Exiqon, hvor Bio Fund i august gik sammen med Medicon Valley Capital, Technoinvest Management A/S fra Norge og Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Leif Helth Care A/S fra Danmark.

— Vi investerer fra sag til sag og ser efter de bedste muligheder. Vi har ikke et præcist investeringsbudget. Men formentlig bliver vores investeringer i Øresundsregionen på flere hundrede millioner danske kroner indenfor de kommende få år, forklarer Erkki Pekkarinen i telefonen fra Helsinki.

Han beretter også, at København blev valgt til Bio Funds nye kontor fremfor Malmø. København vandt fordi Bio Fund allerede har en del kontakter i Danmark.

— Men det vigtigste var, at kontoret placeres i Medicon Valley, siger Erkki Pekkarinen.

Bio Fund søger nu de to første nøglepersoner til Københavns-kontoret, og den endelige adresse mangler også stadig.

Det finske ventureselskab Bio Fund er parat til i løbet af de næste få år at investere flere hundrede millioner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad