lördag 22 juni 2024

inloggad som

NsGene kan tjene 20 mio. dollars på udvidet licens

Den kun et år gamle virksomhed NsGene i Ballerup uden for København står til en gevinst på mindst 20 millioner dollars, hvis firmaet får det fulde udbytte af en netop udvidet licens.

NsGene er et associeret selskab til NeuroSearch, og NsGene har nu udvidet sit licenssamarbejde med selskabet Biogen Inc. om udviklingen af proteinet neublastin.

Biogen bor i staten Massachusetts, USA, og er noteret på Nasdaq-børsen.

Den fælles interesse i neublastin skyldes blandt andet, at stoffet har vist en beskyttende effekt af nerveceller ved Parkinsons syge. Begyndelsen på licenssamarbejdet blev annonceret tidligere på året.

Det nye i den udvidede licensaftale er, at hvis et produkt baseret på neublastin fra NsGene bliver succesfuldt udviklet, så vil NsGene – ud over royalties – modtage mindst 20 millioner dollars i honorarer.

Biogen vil til gengæld få rettighederne til at udføre research, udvikling og udnytte terapier kommercielt, hvis de er baseret på neublastin.

Den kun et år gamle virksomhed NsGene i Ballerup uden for København står til en gevinst på mindst 20 millioner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]