torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Amerikansk wireless-fond investerer via VC-selskab i København

Venture capital-selskabet Wapincubators.com i København regner med at foretage sine tre første investeringer i mobilt internet inden udgangen af januar måned. Investeringerne vil blive foretaget i samarbejde med en amerikansk wireless-fond, som disponerer over hvad der svarer til 1,2 milliarder danske kroner, og som investerer op til 20 millioner kroner per projekt.

Navnet på fonden er hemmeligt. Wapincubators fungerer som screeningpartner i Norden og indskyder samtidig selv op til et par millioner i selskaberne. Selv om Wapincubators adm. dir. Ivan Sandqvist mener, at Sverige er betydeligt længere fremme end Danmark, når det gælder mobilt internet, vedrører de tre investeringer udelukkende danske selskaber.

Fremover venter endvidere investeringer i svenske og norske start-ups. Hver måned kommer der 30-40 nye forretningsplaner. Det er tanken at foretage syv nye investeringer hvert år. Exit planlægges at finde sted allerede efter to år. Trods navnet er det ikke kun WAP, som er interessant, men alt hvad der vedrører mobilt internet – bortset fra enklere tjenester som kan kopieres af hvem som helst.

Wapincubators startede i april i år med kapital fra to private investorer via ventureselskabet Comlex A/S. Øvrige grundlæggere er John Strand og Henrik Lund Nielsen, som var med til at starte en af Danmarks første WAP-portaler, wapportal.dk. John Strand driver endvidere Strand Consult, et konsulentfirma inden for telefoni, media og IT. Adm. dir. Ivan Sandqvist har tidligere arbejdet som managementkonsulent og virksomhedsudvikler samt med investment banking.

Venture capital-selskabet Wapincubators.com i København regner med at foretage sine tre første investeringer i mobilt internet inden udgangen af januar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad