fredag 29 september 2023

inloggad som

Ideonfirma søger 30 millioner til IT-system til plejesektoren

IT-virksomheden activaCare i Ideon i Lund søger 30 millioner svenske kroner til produktlancering og markedsekspansion i de kommende to år. Der er forhandlinger i gang med flere forskellige venturekapitalister, oplyser virksomhedens adm. dir. Thomas Sjögren.

activaCare har i samarbejde med forskere udviklet administrationsprogrammet Adele til pleje- og omsorgssektoren. Plejemodtagernes aktuelle hjælpebehov i tid (plejebyrden) kan automatisk sammenlignes med personaleressourcerne ifølge skemaet. Programmet skal sikre en mere effektiv anvendelse af personalets tid med henblik på højere plejekvalitet til lavere omkostninger ved at udjævne spidsbelastninger og mindske behovet for vikarer.

Til programmet – som er webbaseret og sælges i faste installationer eller som ASP-tjeneste – kobles funktioner til blandt andet delegering, afvigelsesrapportering og journalhåndtering. En række nye moduler lanceres i løbet af foråret.

Virksomheden blev startet i januar og gik en usædvanlig vej for at skaffe startkapital – første runde kom fra en gruppe private venturekapitalister i USA. I anden runde indskød TeknoSeed i Lund godt to millioner for en ejerandel på omkring syv procent. Grundlæggerne ejer stadig godt 75 procent af selskabet.

Blandt kunderne findes Ystads og Helsingborgs kommuner, men Thomas Sjögren ser også muligheder inden for brancher som børneomsorg og skolesystemet. Ekspansionsplanerne er globale, men satsninger i udlandet skal først og fremmest gennemføres via partnerskaber. Desuden planlægger virksomheden at lægge en stor del af programmeringsarbejdet til virksomheder i Indien, Pakistan eller Makedonien.

IT-virksomheden activaCare i Ideon i Lund søger 30 millioner svenske kroner til produktlancering og markedsekspansion i de kommende to år. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad