tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Det nye barometer viser træg integration og stærk økonomi

Kun ni procent af de skånske virksomheder har planer om at satse på udvidede aktiviteter på den anden side af Sundet. Af virksomhederne i Hovedstadsregionen hævder 14 procent at have planer om at ekspandere i Skåne. Det store flertal, omkring 80 procent i både København og Skåne, siger klart nej til satsninger på den anden side af Sundet.

Det fremgår af det for nogle få timer siden offentliggjorte Øresundsbarometer, en analyse og spørgeundersøgelse der udføres løbende. Bag barometeret står S-E-Banken og Dagbladet Børsen.

500 danske og 500 skånske virksomheder er blevet spurgt om konjunkturer og integration. De er også blevet spurgt om annoncering i medierne på henholdsvis den danske og svenske side af Øresund. Cirka trefjerdedele har ingen planer af denne art, mens 20-25 procent allerede er begyndt at annoncere i nabolandets medier og også agter at fortsætte. Meget få skånske virksomheder overvejer at rekruttere personale i Danmark, mens nogle flere – 12 procent af de danske – overvejer at søge medarbejdere i Skåne.

Konjunkturbedømmelsen i det nye barometer er stærkt optimistisk. Skåne befinder sig i en ren højkonjunktur med undtagelse af produktionsindustrien. Et midlertidigt dyk i IT-branchen vurderes at være overstået inden for det næste halve år. Hovedstadsregionen er ved at indhente Skåne, når det gælder vækst, mest takket være en stærk udvikling i eksportindustrien. Detailhandlen i regionen viser en stærk udvikling på begge sider af Sundet, med øget rentabilitet og flere ansatte.

Kun ni procent af de skånske virksomheder har planer om at satse på udvidede aktiviteter på den anden side af […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad