onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Det nye barometer viser træg integration og stærk økonomi

Kun ni procent af de skånske virksomheder har planer om at satse på udvidede aktiviteter på den anden side af Sundet. Af virksomhederne i Hovedstadsregionen hævder 14 procent at have planer om at ekspandere i Skåne. Det store flertal, omkring 80 procent i både København og Skåne, siger klart nej til satsninger på den anden side af Sundet.

Det fremgår af det for nogle få timer siden offentliggjorte Øresundsbarometer, en analyse og spørgeundersøgelse der udføres løbende. Bag barometeret står S-E-Banken og Dagbladet Børsen.

500 danske og 500 skånske virksomheder er blevet spurgt om konjunkturer og integration. De er også blevet spurgt om annoncering i medierne på henholdsvis den danske og svenske side af Øresund. Cirka trefjerdedele har ingen planer af denne art, mens 20-25 procent allerede er begyndt at annoncere i nabolandets medier og også agter at fortsætte. Meget få skånske virksomheder overvejer at rekruttere personale i Danmark, mens nogle flere – 12 procent af de danske – overvejer at søge medarbejdere i Skåne.

Konjunkturbedømmelsen i det nye barometer er stærkt optimistisk. Skåne befinder sig i en ren højkonjunktur med undtagelse af produktionsindustrien. Et midlertidigt dyk i IT-branchen vurderes at være overstået inden for det næste halve år. Hovedstadsregionen er ved at indhente Skåne, når det gælder vækst, mest takket være en stærk udvikling i eksportindustrien. Detailhandlen i regionen viser en stærk udvikling på begge sider af Sundet, med øget rentabilitet og flere ansatte.

Kun ni procent af de skånske virksomheder har planer om at satse på udvidede aktiviteter på den anden side af […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.