måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Euro-Diagnostica søger partner til international ekspansion

Euro-Diagnostica AB i Medeon i Malmø står på tærsklen til en international ekspansion og søger derfor en partner, som kan tilføre ressourcer og kompetence til at sikre ekspansionen. Virksomheden skal lancere to enestående diagnostiske metoder. Med en vellykket lancering tager Euro-Diagnostica springet fra lille til mellemstor virksomhed.

— Internationalt førende virksomheder i branchen er interesserede i os, siger adm. dir. Mats Lundwall.

Euro-Diagnostica er et produktions- og markedsføringsselskab med diagnostisk spidskompetence inden for peptider, enzymer, i blod eller for eksempel urin. Virksomheden har produktion i Holland og Malmø. Ejeren er et hollandsk holdingselskab, som igen ejes af den dansk-svenske Ferring-gruppe. Virksomheden har mange patenter og driver en række forskningsprojekter sammen med forskere på forskellige sygehuse og institutioner.

Mest interessant i øjeblikket er et udviklingsprojekt, som skal føre til en hurtig diagnosemetode ved akut inflammation i pankreas, bugspytkirtlen. I visse tilfælde er sygdommen dødelig, deraf behovet for omgående diagnose og effektiv behandling. Udviklingsarbejdet er baseret på forskning udført af Stefan Appelros og Anders Borgström ved Universitetsygehuset MAS i Malmø. Inden to år skal metoden være klar til international lancering. Diagnosen skal så kunne stilles med en pind i en urinprøve.

Det andet projekt, som vækker international interesse, er en metode til ved hjælp af blodprøver hurtigt at diagnosticere ledegigt. Metoden testes netop nu sammen med hollandske forskere. To procent af verdens befolkning rammes af denne livslange sygdom. Diagnosen kan i dag tage flere år at gennemføre.

Euro-Diagnostica AB i Medeon i Malmø står på tærsklen til en international ekspansion og søger derfor en partner, som kan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad