onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Afhoppere fra TietoEnator starter mobilt konsulentfirma i Malmø

Fire tidligere konsulenter hos TietoEnator i Malmø starter konsulentfirmaet Enspiro AB, der beskæftiger sig med telefoni og mobilt internet. Markedet er Skåne og Københavnsområdet.

Allerede fra starten har de opgaver, som strækker sig to til fire måneder frem i tiden, og kan derfor opvise rentabilitet. Kunder i øjeblikket er Ericsson i Lund og Framfab i Malmø, oplyser bestyrelsesformand Joakim Hallberg.

Enspiro er mobile konsulenter i dobbelt forstand. De sidder ude hos kunderne og har derfor ikke etableret noget kontor endnu. Det bliver ikke aktuelt, før det er tid til at ansætte flere personer i selskabet, sandsynligvis en gang efter årsskiftet.

Ud over at drive ren konsulentvirksomhed planlægger stifterne af Enspiro at starte en produktudvikling til mobilt internet i løbet af foråret. Det giver skalerbarhed og større gevinstpotentiale i virksomheden, men kræver adgang til ekstern kapital.

Fire tidligere konsulenter hos TietoEnator i Malmø starter konsulentfirmaet Enspiro AB, der beskæftiger sig med telefoni og mobilt internet. Markedet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.