lördag 30 september 2023

inloggad som

GoPinocchio.com åbner kontor i München og Barcelona

I sidste uge fik Københavnerfirmaet GoPinocchio.com, konsulenter inden for mobile business, for første gang tilført ekstern kapital. Det børsnoterede Olicom gik ind med et enkeltcifret millionbeløb og ejer herefter 26 procent af selskabet. Pengene skal anvendes til rekruttering af blandt andet programmører.

Samtidig begynder GoPinocchio.com at planlægge den næste fase, en hurtig international ekspansion som kræver yderligere kapital, i forbindelse med at man åbner kontor i München i løbet af andet kvartal næste år. Sidst på året venter Barcelona.

— I Spanien er internetpenetrationen lav, men mobilt internet har høj penetration. Fra Spanien kan vi servicere hele Middelhavsområdet. Desuden er det en indfaldsvej til det sydamerikanske marked, forklarer adm. dir. Anders Rosenbeck, som tidligere har arbejdet med strategispørgsmål inden for telefoni hos konsulentfirmaet McKinsey.

Asien, og eventuelt USA, er med i planerne for år 2002. Der eksisterer allerede partneraftaler med for eksempel Nokia og IBM.

Med betegnelsen mobile business sigter GoPinocchio.com på et bredere mobilt marked end blot mobilt internet. I dag udfører virksomheden konsulentopgaver inden for strategi, integration og softwareudvikling. Det handler både om løsninger til intern brug hos kunderne, som er virksomheder, og ydelser til kundernes kunder. For eksempel byggede man et SMS-baseret informationssystem til Roskildefestivalens gæster i år.

Konsulentfirmaet har hidtil givet overskud, men det er hensigten, at vellykkede konsulentopgaver skal videreudvikles til ydelser, der sælges i form af software. Det giver skalerbarhed og et helt andet gevinstpotentiale. De første produkter kommer i handlen til foråret, og målet er, at softwaresalget skal have overhalet konsulenthonorarerne inden for to år.

I sidste uge fik Københavnerfirmaet GoPinocchio.com, konsulenter inden for mobile business, for første gang tilført ekstern kapital. Det børsnoterede Olicom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad