tisdag 26 september 2023

inloggad som

netMage søger kapital til ASP-satsning i Europa

Lundvirksomheden netMage AB, hvor iværksætteren Christer Fåhraeus er en af delejerne, forbereder en international ekspansion i løbet af næste år. Firmaet har allerede åbnet kontor i Brøndby, og efter årsskiftet bevæger man sig ud i Europa. Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Benelux-landene regnes for de mest interessante markeder.

Samtidig skifter netMage fokus. Hidtil har virksomheden beskæftiget sig med at sælge faste installationer af webbaserede firmaportaler med funktioner såsom e-post, kalender, dokumenthåndtering og diskussionsforum. Nu er det ASP (Application Service Provider) det drejer sig om, det vil sige udlejning af software over nettet. Programmer og dokumenter ligger på centrale servere, og brugerne skal kunne nå deres dokumenter fra en hvilken som helst internetopkoblet computer. Indlogningen sker biometrisk med fingeraftrykslæser fra Precise Biometrics.

— ASP giver færre indtægter per måned, men garanterer at der altid vil være indtægter over en længere periode. For kunderne er det en enklere model, og det kan generere meget høj lønsomhed for netMage, siger adm. dir. Marcus Pettersson.

Mens store virksomheder er målgruppen for de faste installationer, er ASP-løsningerne orienteret mod små og mellemstore virksomheder, hvilket indebærer et betydeligt større marked. Men også større omkostninger for at nå ud til kunderne.

Derfor skal netMage i løbet af det nærmeste halve år have tilført mere kapital i størrelsesordnen 50 millioner svenske kroner. Sandsynligvis vil amerikansk kapital være med i billedet. ASP er betydeligt mere udbredt i USA, og de amerikanske risikovillige investorer er mere vidende på området, mener Marcus Pettersson.

Satsningen uden for Norden vil hovedsageligt ske via lokale partnere for at holde omkostningerne til eget personale og kontorer i udlandet nede. netMages eget personale på stedet skal primært beskæftige sig med salg og kontakt til partnerne, som står for blandt andet kundeinstallation og support.

Lundvirksomheden netMage AB, hvor iværksætteren Christer Fåhraeus er en af delejerne, forbereder en international ekspansion i løbet af næste år. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad