måndag 25 september 2023

inloggad som

Biotekvirksomheden Anox i Lund på vej mod børsen

Biotekvirksomheden Anox AB i Lund vil i begyndelsen af næste år ansøge om notering på Stockholmsbørsens O-liste.

I forbindelse med børsnoteringen vil Anox have tilført mindst 20 millioner svenske kroner og gennemfører derfor to nyemissioner. Den første og mindste henvender sig til personer og virksomheder, der har hjulpet Anox på vej, den anden henvender sig til offentligheden.

— Vi ønsker at styrke vores finansielle grundlag for en videre ekspansion, siger Thomas Welander, adm. dir. og en af grundlæggerne af Anox.

Anox har haft en stærk vækst det seneste år. Omsætningen blev fordoblet til 30 millioner kroner.

Virksomheden beskæftiger sig med biologisk rensning af vand og jord. Den har holdt til i Ideon i Lund siden 1986 og blev stiftet som en følge af Thomas Welanders arbejde med sin doktorafhandling ved Lunds Tekniska Högskola, LTH. Opgaven var på en ny måde at rense vandet ved papirmasseproduktion på en ny fabrik, som SCA opførte uden for Sundsvall.

Løsningen var biologisk rensning af procesvandet, et resultat som blev opnået gennem en detaljeret analyse af processens mikrobiologi. Mikroorganismerne, bakterier, svampe og andet ”æder” forureningerne. Arbejdet førte til flere patenter.

Biotekvirksomheden Anox AB i Lund vil i begyndelsen af næste år ansøge om notering på Stockholmsbørsens O-liste. I forbindelse med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad