måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Symbion søger 300 millioner til eget risikokapitalselskab

Forskerparken Symbion i København har tænkt sig at starte deres eget risikokapitalselskab. Netop nu foregår indsamlingen af kapital fra investorer både inden for og uden for Danmarks grænser.

Målet er at få samlet omkring 300 millioner danske kroner sammen fra institutionelle og industrielle investorer, erfarer Rapidus. Hvilke aktører, der har indskudt penge, vil formentlig blive offentliggjort i løbet af nogle måneder.

Baggrunden for satsningen er det dårligt udviklede danske risikokapitalmarked. I dag oplever mange iværksættere, at der mangler et vigtigt led i risikokapitalkæden mellem de tidlige kapitaltilførsler fra de offentligt finansierede innovationsmiljøer og de større beløb, som kan blive aktuelle i de senere faser, fra store risikokapitalselskaber som 2M Invest.

Symbions aktiviteter er næsten udelukkende fokuseret på start-ups og kuvøsevirksomheder. Virksomhederne må normalt kun blive i højst tre år; herefter bør de kunne stå på egne ben. Målet med risikokapitalselskabet er, at iværksætterne skal bruge mindre tid og færre kræfter på at søge kapital, og i stedet koncentrere sig om udvikling og rekruttering. Dermed håber Symbion også at blive en mere attraktiv forskerpark for iværksætterne at søge hen til.

Risikokapitalselskabets ledelse skal ifølge planerne være adskilt fra Symbions daglige ledelse for at kunne foretage selvstændige vurderinger af investeringsobjekterne. Iværksætterne i forskerparken kan altså ikke automatisk regne med penge, men pengene vil være tættere på end tidligere.

Forskerparken Symbion i København har tænkt sig at starte deres eget risikokapitalselskab. Netop nu foregår indsamlingen af kapital fra investorer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad