fredag 19 april 2024

inloggad som

Perbio Science nyemitterer for at kunne købe selskaber

Den bioteknologiske virksomhed Perbio Science AB gennemfører en nyemission, i forbindelse med at virksomheden noteres på Nasdaqbørsen. Selskabet har brug for penge til at opkøbe nye selskaber. Virksomheden udbygger endvidere salgsorganisationen i Europa.

— Hvor stor emissionen bliver, ved jeg ikke nu. Det afgøres af, hvilke opkøb vi ønsker at foretage til den tid, siger Mats Fischier, adm. dir. og koncernchef.

Noteringen på Nasdaq skal være på plads inden for et år. Mats Fischier kan ikke sige, præcis hvornår det bliver, men arbejdet forud for noteringen er i fuld gang.

USA står for 63 procent af Perbios marked. Virksomheden vil vokse i Europa og skyder nu penge i en udbygning af salgsorganisationen. Perbio Sciences årlige vækstkrav er sat til 35-40 procent, inklusive opkøb. I praksis skal opkøbene stå for cirka halvdelen af væksten.

Virksomhedens aktie noteres i dag på Stockholmsbørsens O-liste og er steget med 150 procent i år, samtidig med at børsen totalt set kun er steget nogle få procent. Alligevel mener en del analytikere, at aktien er for lavt vurderet, og at virksomheden risikerer at blive opkøbt. Mats Fischiers kommentar er, at der findes virksomheder i USA, som er højere vurderede, men også nogle der er lavere vurderede.

— Vi er aggressive og opkøber selv. Vi maser på. Det er også grunden til, at vi gerne vil ind på Nasdaqbørsen. Vi vil være på den samme handelsplads som vore konkurrenter og kunne betjene kapitalmarkedet. Vi vil have Stockholm til de europæiske investorer og Nasdaq til de amerikanske.

Den bioteknologiske virksomhed Perbio Science AB gennemfører en nyemission, i forbindelse med at virksomheden noteres på Nasdaqbørsen. Selskabet har brug […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.