lördag 30 september 2023

inloggad som

Takstreduktion på Øresundsforbindelsen

I morgen klokken 10 på et pressemøde vil Øresunds Konsortiet offentliggøre de første generelle takstnedsættelser på Øresundsforbindelsen siden indvielsen. Det bekræfter særdeles højtstående kilder i konsortiet overfor Rapidus efter presseskriverier i blandt andet dagbladet Politiken med tip fra ligeledes anonyme kilder.

Ifølge Rapidus´ oplysninger bliver prisen for en tur med personbil og tilhørende brobizz nu sænket til 125 danske kroner allerede fra første tur. Det er en takstnedsættelse fra den gældende pris, hvor man først skal køre fire ture til 230 kroner med brobizz før man får takstnedsættelsen til 125 kroner.

Alle officielle kilder – herunder Folketingets politiske følgegruppe – har mørkelagt sagens detaljer inden pressemødet ovenpå den seneste tids kritik dels af de for høje takster, og dels af lave passagertal.

Samtidig med takstnedsættelsen lancerer Øresunds Konsortiet en efterårskampagne for at skaffe flere passagerer end de omkring 6.000 trafikanter, som dagligt tager over broen nu. Det er halvt så mange som målet på dagligt 11.800 trafikanter i gennemsnit over et år, som Øresundsforbindelsen forventer.

Kampagnen kommer midt i et skift af markedschef idet Marie Romare overtager stillingen per 1. oktober fra Thomas Kristofferson, som forlader Øresunds Konsortiet.

Thomas Kristofferson sagde ellers til Rapidus 9. august, at han ikke var bekymret over salget af brobizzer.

— Hvis bare strømmen af bestillinger fortsætter, skal man nok nå målet på 100.000 brobizzer i løbet af året, mente Thomas Kristoffersen for blot halvanden måned siden, hvor det ikke var aktuelt med yderligere rabatter til brobizz-brugere.

Den ny markedschef, Marie Romare, vil heller ikke forud for pressemødet oplyse flere detaljer om takstnedsættelsen – herunder om andre trafikanter end bilister også får lavere priser.

I morgen klokken 10 på et pressemøde vil Øresunds Konsortiet offentliggøre de første generelle takstnedsættelser på Øresundsforbindelsen siden indvielsen. Det […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad