fredag 29 september 2023

inloggad som

Pentagon vælger Precise Biometrics fra Lund

Biometrivirksomheden Precise Biometrics i Lund har fået sin i særklasse vigtigste ordre hidtil.

Det amerikanske forsvarsministerium i Pentagon har udvalgt Precise Biometrics’ produkter til at øge sikkerheden omkring anvendelsen af mobile computere. Sikkerhedsløsningen, som er en kombination af smartcard, PIN-kode og biometri, er udviklet i nært samarbejde med amerikanske Spyrus, et af de førende firmaer inden for området smartcards.

— Den kommercielle værdi af selve ordren er ikke så stor, men som reference er den kommercielle værdi enorm. Vi arbejder nu videre og håber at gøre flere forretninger i USA, siger Precise Biometrics’ adm. dir. Peter Höjerback til Rapidus.

Blandt dem, der har vist interesse for Precise Biometrics’ produkter til identificering og indlogning via fingeraftryk, er USA’s viceforsvarsminister. I forbindelse med et besøg i Sverige i foråret mødte han Precise Biometrics’ adm. dir. Peter Höjerback, som fik mulighed for at præsentere virksomhedens produkter.

Men de første kontakter blev allerede skabt under Comdex-messen i slutningen af forrige år, og siden har Pentagon vurderet sikkerhedsløsningerne fra Precise Biometrics i et halvt års tid i konkurrence med mange andre biometrivirksomheder.

Værdien og omfanget af ordren, som er en pilotinstallation, er hemmeligt. Det drejer sig dog om en delbestilling inden for rammerne af et meget omfattende projekt med det formål at udvikle et fælles smartcard med biometriløsninger til identificering i mange forskellige sammenhænge. På grundlag af pilotinstallationen må mulighederne bedømmes som gode for, at Precise Biometrics også vil være med i kommende udviklingsfaser.

Precise Biometrics er noteret på SBI-listen.

Biometrivirksomheden Precise Biometrics i Lund har fået sin i særklasse vigtigste ordre hidtil. Det amerikanske forsvarsministerium i Pentagon har udvalgt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad