tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Malmøfirma bag online-handel til hemtjänsten i Sverige

Hemtjänsten (hjemmehjælpen i Sverige) bruger i dag meget tid på at købe ind til plejemodtagerne. Hvis varerne i stedet kunne bestilles via internettet og leveres i hjemmet, kunne kommunerne spare penge, og der ville blive frigjort ressourcer til plejeopgaver.

Derfor har internetvirksomheden Nomadiz i Malmø, på bestilling af IT-konsulentfirmaet WM-Data, udviklet et e-handelssystem til hemtjänsten.

Hjemmehjælpspersonalet medbringer en bærbar computer til plejemodtagerens hjem. Sammen kan de gå på nettet og bestille, hvad der behøves af mad og andre husholdningsartikler fra den eller de lokale butikker, som vælger at gå med i samarbejdet.

Premieren finder sted i Kalmar kommune, hvor et forsøg med 120 husholdninger starter til oktober. Hvis forsøget går godt, udvides antallet af husholdninger til 500 efter årsskiftet.

— Ambitionen fra WM-Datas side er at nå ud i hele landet med det her system. For Nomadiz kan det blive et springbræt, eftersom man indtil nu har arbejdet i det stille og ikke har stukket næsen frem i større sammenhænge, siger Per-Åke Ohlsson på Nomadiz.

WM-Data håndterer kontakten til kommunerne og sælger løsningen til de lokale butikker. Nomadiz er systemleverandør og får betaling per butik fra WM-Data, men hvor meget ønsker Per-Åke Ohlsson ikke at komme ind på. Prisen er dog sat sådan, at butikkerne skal kunne tjene penge, selv om salget i starten skulle blive lavt.

Systemet er forberedt til at kunne anvendes sammen med ICA-koncernens interne forretningssystem, og det vil også kunne tilpasses andre kæders systemer, når behovet opstår.

Nomadiz har tidligere udviklet e-handelsløsninger til blandt andet en halv snes dagligvarebutikker i det sydlige Sverige. Virksomheden regner med at omsætte for over ti millioner svenske kroner i år.

Hemtjänsten (hjemmehjælpen i Sverige) bruger i dag meget tid på at købe ind til plejemodtagerne. Hvis varerne i stedet kunne […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad