fredag 29 september 2023

inloggad som

Miljonanslag till nätverk för danska business angels…

Danmarks handelsminister Pia Gjellerup har nu gett klartecken till fem miljoner kronor som skall användas till att upprätta ett nätverk för de ofta okända, förmögna privata investerarna, så kallade business angels. Två miljoner används i år och tre miljoner nästa år.

Lars Peter Frederiksen, fuldmægtig i danska Ehrvervsministeriet, säger till Rapidus att Pia Gjellerup är så positiv att projektet har påskyndats jämfört med det upplägg som statliga Vækstfonden gav henne nu i sommar.

Redan i höst väntas de första konferenserna och lokala mötena mellan business angels och företag hållas, vilket egentligen var planerat först mot slutet av året. Senare ska en hemsida bli bron mellan företagen och business angels. De önskar ofta inte någon offentlighet och därför kan det finnas behov av att göra investeringserbjudanden anonymt.

I en analys från Ehrvervsfremmestyrelsen skattas det att det finns 1000 aktiva business angels som årligen investerar en miljard kronor.

— Investeringsfokus för nätverket blir brett, men det skall självklart också sikta på den nya ekonomin, IT och biotech, säger Lars Peter Frederiksen.

Det är Vækstfonden som bygger upp nätverket, som följs av ErhvervsfremmeStyrelsen.

Danmarks handelsminister Pia Gjellerup har nu gett klartecken till fem miljoner kronor som skall användas till att upprätta ett nätverk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad