tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

Øresunddirekt guider virksomheder og privatpersoner på vej over Sundet

I eftermiddag præsenteres den danske og svenske regerings fælles satsning på en oplysningstjeneste for Øresundsregionen ved navn Øresunddirekt.

Øresunddirekt findes både som website og telefonoplysning og åbner i forbindelse med broindvielsen på lørdag.

Regeringerne har bevilget 38 millioner danske kroner over en fireårig periode til projektet. Statens Information i Danmark har ansvaret for driften. Forbilledet er det offentlige Danmarks fælles portal Danmark.dk, som hver dag har mellem 30.000 og 50.000 besøg.

Målet er, at Øresunddirekt skal være det naturlige startsted for privatpersoner og virksomheder, der søger information om hvilke love og regler, der gælder på den anden side af Sundet. Informationerne er sorteret efter forskellige tænkte situationer. For privatpersoner handler det om at flytte, at arbejde eller søge job samt at studere på den anden side af Sundet. For virksomheder handler det om forskelle i skatter, afgifter, ansættelsesregler, finansiering mv. Der er også forskel på vejen ind, afhængigt af om man bor i Danmark og vil vide noget om forholdene i Sverige, eller omvendt.

Årsagen til de forprogrammerede situationer er, at den der søger information formentlig ikke har kendskab til alle forskellene og derfor kun spørger om det mest indlysende, for eksempel skatter. Med de tænkte situationer bliver man opmærksom på betydeligt flere aspekter. Blot at finde den rigtige myndighed kan nemlig være et problem, eftersom de danske kommuner har betydeligt større ansvarsområder end de svenske.

I eftermiddag præsenteres den danske og svenske regerings fælles satsning på en oplysningstjeneste for Øresundsregionen ved navn Øresunddirekt. Øresunddirekt findes […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad