tisdag 26 september 2023

inloggad som

Sigmas adm. dir. starter IT-kuvøse i Malmø

Dan Olofsson, adm. dir. for IT-koncernen Sigma, er en blandt fire grundlæggere af en ny kuvøsevirksomhed, Virtual Business House, som starter i Malmø den 1. juli.

Erhvervsområdet er mobile IT-løsninger, altså ikke begrænset til mobilt internet, og geografisk strækker man sig også til den danske side af Øresundsregionen. Mellem ti og tyve nystartede virksomheder kan rummes på én gang i kuvøsens tusind kvadratmeter store lokaler i tre etager på Slottsgatan 20 tæt på Malmö högskola.

Hovedvægten vil komme til at ligge på software- og tjenesteudvikling, ikke så meget hardware, tror kuvøsens adm. dir. og initiativtager Sebastian Merlöv.

For fem år siden startede han IT-firmaet Absalon, som tidligere i år blev solgt til den britiske InfoBank for 375 millioner svenske kroner. Nu vil han dele sine erfaringer med nye iværksættere og forlader derfor stillingen som InfoBanks chef i Skandinavien.

Kuvøsevirksomhederne får adgang til subventionerede lokaler og et netværk af rådgivere, risikovillige investorer og andre former for støtte, som iværksættere har brug for i starten. Virtual Business House går ind med mellem hundredtusind og en million kroner i startkapital til gengæld for 10-40 procent af aktierne i selskabet.

Dan Olofsson, adm. dir. for IT-koncernen Sigma, er en blandt fire grundlæggere af en ny kuvøsevirksomhed, Virtual Business House, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad