måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Erysave skaber bedre metode til blodrensning

Erysave, en af de nye væksthusvirksomheder fra Ideon, vil udvikle en ny type blodrensningsudstyr.

— Vores metode vil være lettere at anvende end de hidtidige blodrensningsmaskiner. Desuden vil vores maskine være betydeligt mindre end de, der er på markedet i dag. Det er vigtigt, eftersom pladsen ofte er begrænset på operationsstuerne, siger adm. dir. Henrik Jönsson, som er læge og den der står bag ideen.

Det er ved store operationer, at der er behov for at rense blod. I dag er det ikke usædvanligt med en eller anden form på effekt på hjernen efter større operationer, og ifølge Henrik Jönsson er der håb om at bedre blodrensningsudstyr vil kunne mindske disse skader.

I det nærmeste år håber Erysave at kunne udvikle en prototype, mens et færdigt produkt ligger mindst et par år ude i fremtiden.

Via et lån fra NUTEK har Erysave modtaget 1,5 millioner svenske kroner. Sammen med en startfinansiering har det givet virksomheden penge til at udvikle en prototype. Virksomheden er også begyndt at se sig omkring efter risikovillig kapital til næste fase af produktudviklingen.

Ejerne af Erysave er de fem grundlæggere: Henrik Jönsson som ejer 57%, Lennart Sjölund, adm. dir. for Jostra i Sverige, Mats Allers, medicintekniker, Hans Persson og Thomas Laurell begge professorer på Lunds tekniska högskola, LTH.

Næste opgave bliver at ansætte en udviklingschef. Desuden planlægger virksomheden at lade en række teknologer fra LTH gennemføre deres eksamensprojekter ved at udvikle Erysaves idé.

Erysave, en af de nye væksthusvirksomheder fra Ideon, vil udvikle en ny type blodrensningsudstyr. — Vores metode vil være lettere […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad