onsdag 27 september 2023

inloggad som

Tele Danmark er kunde til Øresundskabler

Nu er Tele Danmark ligesom søsterselskabet i det gamle, nationale svenske teleselskab, Telia, kunde til de optiske kabler, der løber 16 kilometer over Øresundsforbindelsen – og derfra 22 kilometer ind i Storkøbenhavn og to kilometer ind i Skåne.

Tele Danmarks sektionschef Jens Emil Brock Hoffmeyer oplyser, at Tele Danmark har lejet sig ind på kablerne for at forbinde en mobil-basisstation, som Tele Danmark sammen med andre mobilselskaber har oprettet på øen Peberholm midt på Øresundsforbindelsen.

Markedschef Thomas Kristofferson fra Øresundsbron vil endnu ikke udtale sig om Tele Danmarks aftaler. Men han vil gerne bekræfte, at Telia er én af fire store, globale kunder til kablerne. En række mindre aktører har også købt eller lejet ét eller to fiberpar. Der er stadig et halvt hundrede fiberpar ledige, og dem forhandles der om. Ud af 768 fiberpar er der nu solgt 716.

— Og det selv om vi har fordoblet kapaciteten to gange, konstaterer Thomas Kristofferson tilfreds.

For halvandet år siden kom første fordobling af kapaciteten. Yderligere en fordobling kom dette halvår. Teleselskabet Global Crossing har købt over halvdelen af kapaciteten, og har brugt 150 mio. kr. på Øresundsbroens kabler som led i en strategi for at blive førende udbyder af bredbåndsnet til tale- og datakommunikation. Telia er partner til Global Crossing over Øresund.

Thomas Kristofferson vil først offentliggøre en præcis kundeliste og købsandelene om nogle uger.

Nu er Tele Danmark ligesom søsterselskabet i det gamle, nationale svenske teleselskab, Telia, kunde til de optiske kabler, der løber […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad