onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Ny regeringsrapport om hindringer for integration

På onsdag giver Danmarks erhvervsminister Pia Gjellerup og Sven-Eric Söder, departementchef for den svenske handelsminister Leif Pagrotsky, en situationsrapport omkring arbejdet med at fjerne hindringer for integration i Øresundsregionen.

Det er en opfølgning til rapporten ”Øresund – en region bliver til”, som kom for et år siden. Her beskrev de to regeringer en række ”barrierer” – regler og nationale særordninger, som bør fjernes eller reduceres.

— Intentionerne om at gennemgå problemerne er indfriet, siger Nina Brunstedt i det svenske udenrigsministerium.

Men konkrete forslag på skatte- og afgiftsområdet ligger nok et par år ude i fremtiden, understreger hun.

Söder og Gjellerup præsenterer også et stykke papir med information til dem, som ønsker at arbejde på den anden side af Sundet.

På onsdag giver Danmarks erhvervsminister Pia Gjellerup og Sven-Eric Söder, departementchef for den svenske handelsminister Leif Pagrotsky, en situationsrapport omkring […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.