tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

København får nettotilgang af IT-folk

IT-branchen forventes at vokse mest i Københavnsområdet, og derfor vil flere svenske IT-folk pendle til København end danskere vil pendle til Skåne. Det viser nye undersøgelser, som offentliggøres i morgen af Øresundsregionens Arbejdsmarkedspolitiske Råd ved en konference i DGI-byen i København.

Sekretariatschef for Arbejdsformidlingen i Storkøbenhavn, Kirsten Thomsen, mener, at især de højtuddannede svenske IT-folk vil udnytte mulighederne i Storkøbenhavn. Dels er der flere jobs til højtuddannede og akademikere i IT-branchen, og dels viser de højtuddannede større mobilitet.

— Udviklingen i IT-branchen går dog også stærkt i Skåne, og vi risikerer i løbet af få år at have et fælles flaskehalsproblem her i regionen, siger Kirsten Thomsen.

Både arbejdsformidlingerne i Storkøbenhavn og i Skåne har været involverede i undersøgelserne. De er lavet på basis af interviews foretaget af konsulentfirmaet Lisberg med 18 nøglepersoner inden for IT-branchen, som har givet deres bud på forventningerne efter Øresundsforbindelsens åbning.

IT-branchen forventes at vokse mest i Københavnsområdet, og derfor vil flere svenske IT-folk pendle til København end danskere vil pendle […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad