fredag 29 september 2023

inloggad som

Dansk IT-konsulentfirma forbereder en række etableringer i udlandet

Det danske IT-konsulentfirma BusinessIT påbegynder inden længe en kraftig international ekspansion. Inden årets udgang vil man have åbnet afdelinger i England, Tyskland og Norge.

BusinessIT har i dag godt 40 ansatte, hovedsageligt i Danmark. Desuden har man kontor i Schweiz og siden årsskiftet også på Amiralsgatan i Malmø.

Kontoret i Malmø er orienteret mod intranetløsninger og webportaler og har allerede en dialog med flere hundrede svenske virksomheder, kommuner, højere læreanstalter og universiteter, primært i Skåne men også i Stockholm og Gøteborg. Hvor mange af disse, som er eller vil blive kunder, er for tidligt at sige, eftersom der ofte går en lang proces forud, før en virksomhed eller en myndighed beslutter sig for at sætte et intranet op eller udskifte sit nuværende system.

Etableringen i Malmø er gået så godt, at BusinessIT nu søger tre-fire nye sælgere. På længere sigt åbner man formentlig også kontorer i Stockholm og Gøteborg.

— Problemet er ikke at få kunder, men at finde personale. Vi ved, hvilken vej vi skal gå, men vi skal bruge medarbejdere for at kunne gøre det, siger Kim Flygenring, chef for Malmøkontoret.

BusinessIT blev startet for to år siden af Sten Reinholdt og Søren Laustrup, som stadig ejer hele selskabet. Reinholdt var tidligere delejer i det computerfirma, som blev opkøbt af Merkantildata og Laustrup har været salgsdirektør hos det børsnoterede SystemForum. BusinessIT giver overskud, men hvor meget det drejer sig om, vil man ikke afsløre.

Virksomheden beskæftiger sig med områderne økonomistyringssystemer (primært SAP), Unix, intranet (primært Swwwing) og e-handel. Foruden at være forhandler af en række softwareløsninger og systemer hjælper konsulenterne firmaets kunder med at tilpasse og installere systemerne samt uddanne personalet og gøre opmærksom på mulige eller nødvendige organisationsændringer ud fra de nye forudsætninger.

Det danske IT-konsulentfirma BusinessIT påbegynder inden længe en kraftig international ekspansion. Inden årets udgang vil man have åbnet afdelinger i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad