onsdag 17 juli 2024

inloggad som

VækstFonden klar til aktiekøb fra august

VækstFonden med base i København er efter et turbulent forår gennem Folketingets lovgivningsproces klar til at udvide lånestøtten til bl.a. biotek og IT med køb af aktier, meddeler fondens direktør, Bent Kiemer. Aktiekøbene skal virke som indskud af egenkapital.

— Nu er jeg sikker på, at det kommer gennem Folketinget. Vi lancerer derfor det ny produkt efter sommerferien i august, siger Bent Kiemer, som ser store fordele i Øresundssammenhæng – selv om den endelige vedtagelse formelt mangler endnu.

— Noget af kampen mellem Sverige og Danmark er at give nyetablerede de bedste vilkår med risikovillig kapital. Vores finansieringer bliver mere attraktive, når vi kan tegne aktier, siger Bent Kiemer.

— Virksomheder vurderer, hvor det er mest attraktivt at lægge en ny forskningsenhed, og Danmark skal kende sin besøgelsestid.

Modellen er at give virksomhederne mulighed for at deponere 40 procent af aktieværdien i VækstFonden, hvis virksomheden ikke har penge nok til skat. Forslaget er mødt med protester, men skatteminister Ole Stavad har holdt fast.

VækstFonden blev stiftet i 1992 af Industriministeriet, og fonden medfinansierede med lån risikofyldte projekter for 455 mio. kr. i 1999. En tredjedel gik til IT og en tredjedel til biotek.

VækstFonden med base i København er efter et turbulent forår gennem Folketingets lovgivningsproces klar til at udvide lånestøtten til bl.a. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.