måndag 25 september 2023

inloggad som

Human Care gennemfører nyemission forud for opkøb

Human Care i Lund gennemfører en nyemission, som skal give selskabet en kapitaltilførsel på 7,5 millioner svenske kroner og muliggøre en notering af aktien på Aktietorget, foreløbig fra 25. juni.

Den nye kapital skal gøre det muligt at øge ekspansionstakten. Formålet med noteringen er at få sat et prisskilt på selskabet. Human Care planlægger nemlig at opkøbe lønsomme skandinaviske virksomheder, som beskæftiger sig med hjælpemidler til plejesektoren. Opkøbene skal delvist finansieres med egne aktier. En halv snes opkøbskandidater er blevet identificeret og kortlagt. Adm. dir. Per Nilsson regner med, at mindst én handel kan gennemføres i år.

Parallelt med at virksomheden udsteder 250.000 nye aktier, tilbyder de to hovedejere ved en eventuel overtegning af emissionen at sælge 500.000 af deres egne aktier for at øge ejerspredningen.

Human Care udvikler, producerer og sælger loftslifte til plejesektoren og har omkring 20 procent af det svenske marked. Sverige står for omkring en tredjedel af selskabets salg, mens Japan står for næsten en femtedel og USA for godt en tiendedel. Europa (bortset fra Sverige) står for de resterende 40 procent af salget.

Human Care i Lund gennemfører en nyemission, som skal give selskabet en kapitaltilførsel på 7,5 millioner svenske kroner og muliggøre […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad