torsdag 28 september 2023

inloggad som

B2B-handel er målet for endnu en Øresundshjemmeside

På mandag åbner Orelink.com – med støttet fra blandt andet Jyllands-Posten – sin nye, opdaterede hjemmeside, hvis formål er at fungere som en regional markedsplads for e-handel mellem virksomheder. Alle B2B-virksomheder (business to business) i regionen findes i et søgeregister, og en af tjenesterne er muligheden for at bestille tilbud over nettet.

Orelink.com skal markedsføres intensivt op til broindvielsen med annoncer i Jyllands-Posten og Helsingborgs Dagblad hver dag og i Børsen og Sydsvenska Dagbladet hver anden dag. Bag annoncekampagnen står Eminent Marknadsföring i Lund.

Foruden en elektronisk markedsplads tilbyder Orelink.com blandt andet nyheder om erhvervslivet i regionen, leveret af det danske firma Portfactory. Redaktionsansvarlig på den svenske side bliver Mie Jernbeck, tidligere chef for Sveriges radio P4.

Oplægget ligner meget handelskamrenes Business Guide Oresund, som noget forsinket åbner på torsdag i denne uge. Også de tilbyder registre over regionens B2B-firmaer, erhvervsnyheder og fakta om vigtige love og regler, for dem der vil gøre forretninger på tværs af Sundet. Øresundsfaktaene leveres til og med af samme firma til begge hjemmesiderne. Men Orelink.coms grundlægger Andreas Hörlin er ikke bange for konkurrencen; han tror, at der er plads til flere aktører på samme tid.

Orelink.com regner med at tjene penge på, at virksomhederne betaler omkring 2.500 kroner for at være med i databasen og få adgang til de tilbudsforespørgsler, som ventes at komme ind via hjemmesiden. I takt med at antallet af besøg på hjemmesiden stiger, øges også mulighederne for annonceindtægter. I fremtiden kan det endvidere blive aktuelt at tage provision af de handler, der formidles via hjemmesiden.

Største enkeltejer med 45 procent af aktierne i Marknadsplatsen i Öresundsregionen AB, som står bag Orelink.com, er Peter Kanekrans, som tidligere har arbejdet på Carnegie fondkommission. Andreas Hörlin ejer godt 20 procent og Jyllands-Posten godt ti procent. Flere strategiske investorer oplyses at være på vej ind i selskabet.

På mandag åbner Orelink.com – med støttet fra blandt andet Jyllands-Posten – sin nye, opdaterede hjemmeside, hvis formål er at […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad