tisdag 26 september 2023

inloggad som

1000 danskere og 1000 svenskere registrerer grænsehandel

— Vi forventer en masse ændringer i den danske og svenske detailhandel, når Øresundsforbindelsen åbner, fastslår lektor Susanne Bygvrå, Institut for Grænseregionforskning i Åbenrå, hvor en større analyseopgave med støtte fra EU’s Interreg-midler netop er lagt ud.

Præcis hvad der sker kan ingen vide endnu. Men nu skal 1000 danskere og 1000 svenskere i løbet en måneds tid til at registrere deres mønster i detailhandelen op til broens åbning, og den tilsvarende øvelse skal ske om et år, så man får sat tal og konkrete fakta på de store ændringer, som ventes.

Instituttet har førhen forsket i handel ved den dansk-tyske grænse i Jylland samt i andre europæiske grænseregioner. Den nye undersøgelse kommer også til at fokusere på barrierer i handlen, og resultaterne stilles til rådighed for forbrugere såvel som for organisationer.

— Vi forventer en masse ændringer i den danske og svenske detailhandel, når Øresundsforbindelsen åbner, fastslår lektor Susanne Bygvrå, Institut […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad