måndag 25 september 2023

inloggad som

Euris i Lund på vej mod amerikansk patent

Ideonvirksomheden European Institute of Science (Euris) har fået den første, foreløbige godkendelse (allowance of claims) af en patentansøgning i USA for virksomhedens MIA-projekt, magnetimmunoassay. Det er første skridt mod et endegyldigt patent i USA, som står for 35 procent af det potentielle marked for de kommende MIA-produkter, ifølge Euris’ adm. dir. Dario Kriz.

En patentansøgning er endvidere indgivet i Sverige og vil blive efterfulgt af flere supplerende patentansøgninger.

MIA-teknikken er en metode til hurtigt at analysere blodprøver, mens patienten venter, i stedet for at sende prøverne til et speciallaboratorium for at få dem analyseret. Teknikken går ud på, at tilføre blodprøven magnetisk påvirkelige partikler dækket med antistoffer, som skal binde sig til den substans man leder efter, for eksempel cancermarkører. Ved hjælp af yderligere tilsætningsstoffer dannes et bundfald, hvor indholdet af magnetiske partikler, som har bundet sig til den eftersøgte substans, kan måles.

Ifølge Euris’ egne beregninger kan en markedsandel på 10 procent, alene når det drejer sig om cancerdiagnostik, svare til en årlig omsætning på 600 millioner kroner. Samtidig er der masser af konkurrenter, og det kan blive aktuelt at kontakte en eller flere af disse for at indgå en samarbejdsaftale.

MIA-projektet, som i dag køres i Euris’ regi, forventes at blive skilt ud i et særskilt aktieselskab senere i år og blive børsnoteret i løbet af næste år.

Ideonvirksomheden European Institute of Science (Euris) har fået den første, foreløbige godkendelse (allowance of claims) af en patentansøgning i USA […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad