fredag 29 september 2023

inloggad som

Epigress i Lund fik ordre til en million dollars

Lundvirksomheden Epigress i Ideon har for nylig fået en ordre til en million dollars fra Purdue University, Indiana, USA. Ordren svarer til en tredjedel af sidste års omsætning for Epigress, der udvikler og sælger udstyr til fremstilling af kiselkarbidhalvledere. Virksomheden planlægger en kraftig ekspansion de nærmeste år.

— Inden for en femårsperiode regner vi med at have 60 procent af markedet mod de nuværende 15 procent, siger Epigress’ adm. dir. Jan-Olof Fornell.

Ekspansionen er blandt andet blevet gjort mulig, ved at Epigress i efteråret blev opkøbt af det tyske firma Aixtron, som i dag ejer 70% af Epigress. Aixtron er et børsnoteret tysk firma med en omsætning på en milliard kroner.

— Vi føler, at vi allerede har fået meget trækkraft fra Aixtron. Vi får for eksempel helt andre indkøbspriser hos vores leverandører. Fremover planlægger vi endvidere at udnytte Aixtrons viden omkring markedsføring, siger Jan-Olof Fornell.

Lundvirksomheden Epigress i Ideon har for nylig fået en ordre til en million dollars fra Purdue University, Indiana, USA. Ordren […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad