onsdag 17 juli 2024

inloggad som

CIT indskyder friske millioner i partnerskaber

Center for IT-forskning (CIT) i Århus offentliggør i disse dage et nyt initiativ, hvor CIT satser på såkaldt partnerskab mellem erhvervslivet og akademikere i IT-verdenen. Tanken er, at centret skal kunne deltage aktivt – ikke bare med starthjælp og kompetencestøtte – men også direkte i mere langsigtede engagementer i nystartede projekter og virksomheder.

— Vi kommer til at fungere som katalysator i en del projekter, der har til hensigt at forene universiteter og erhvervsliv, siger Morten Kyng, adm. dir. for CIT, til Rapidus. Tidligere har vi samarbejdet med forskellige parter i mere begrænsede projekter. Nu vil vi opbygge ”centres of excellence” med større indsatser.

Aalborg, Århus og Odense er byer, som kan blive aktuelle for nogle af CIT’s partnerskabssatsninger.

CIT sorterer direkte under Forskningsministeriet og fik for nylig tildelt en ny bevilling til projekter for 36 Mkr. i treårsperioden 2000-2002. Instituttet blev etableret i 1996 og har til formål at stimulere dansk IT-udvikling og uddannelse.

Center for IT-forskning (CIT) i Århus offentliggør i disse dage et nyt initiativ, hvor CIT satser på såkaldt partnerskab mellem […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.