måndag 25 september 2023

inloggad som

Trafikken på Helsingør-Helsingborg stiger stadig

Trafikken over Øresund fortsætter med at stige. Det viser ny statistik over færgerne mellem Helsingør og Helsingborg for første kvartal i år.

Biltrafikken steg med 15 procent eller næsten 77.000 køretøjer til 588.600 i alt i løbet af første kvartal. Passagertallet steg med 96.000 til godt 2,6 millioner passagerer, hvilket svarer til en stigning på næsten fire procent.

Scandlines øger mest i absolutte tal, mens HH-Ferries stiger mest i procent, eftersom de har et lavere udgangspunkt fra sidste år. Sundbusserne har tabt passagerer på grund af en ny sejlplan med færre afgange.

Den nedlagte rute mellem Limhamn og Dragør har selvfølgelig bidraget til stigningen, men Anders Edström, vicedirektør og marketingchef for Helsingborgs havn, ser yderligere to tænkelige forklaringer:

— Handlen er steget generelt, hvilket betyder, at mere gods og flere mennesker bevæger sig over Sundet. Desuden ser vi en øget integration. Den nedlagte rute mellem Limhamn og Dragør står ikke for den største del af stigningen, men måske kun 25-30 procent, mener han.

I løbet af sidste år steg antallet af biler på HH-ruten med 10 procent, og året før med næsten 13 procent. De seneste års trafiktilvækst forventes dog at stoppe efter 1. halvår, når Øresundsbroen åbner. På langt sigt håber Anders Edström alligevel, at HH-ruten kan hente nedgangen hjem, ved at den samlede trafik i Øresundsregionen stiger på grund af broen. Det vil også gavne HH-ruten på langt sigt.

Trafikken over Øresund fortsætter med at stige. Det viser ny statistik over færgerne mellem Helsingør og Helsingborg for første kvartal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad