onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Trafikken på Helsingør-Helsingborg stiger stadig

Trafikken over Øresund fortsætter med at stige. Det viser ny statistik over færgerne mellem Helsingør og Helsingborg for første kvartal i år.

Biltrafikken steg med 15 procent eller næsten 77.000 køretøjer til 588.600 i alt i løbet af første kvartal. Passagertallet steg med 96.000 til godt 2,6 millioner passagerer, hvilket svarer til en stigning på næsten fire procent.

Scandlines øger mest i absolutte tal, mens HH-Ferries stiger mest i procent, eftersom de har et lavere udgangspunkt fra sidste år. Sundbusserne har tabt passagerer på grund af en ny sejlplan med færre afgange.

Den nedlagte rute mellem Limhamn og Dragør har selvfølgelig bidraget til stigningen, men Anders Edström, vicedirektør og marketingchef for Helsingborgs havn, ser yderligere to tænkelige forklaringer:

— Handlen er steget generelt, hvilket betyder, at mere gods og flere mennesker bevæger sig over Sundet. Desuden ser vi en øget integration. Den nedlagte rute mellem Limhamn og Dragør står ikke for den største del af stigningen, men måske kun 25-30 procent, mener han.

I løbet af sidste år steg antallet af biler på HH-ruten med 10 procent, og året før med næsten 13 procent. De seneste års trafiktilvækst forventes dog at stoppe efter 1. halvår, når Øresundsbroen åbner. På langt sigt håber Anders Edström alligevel, at HH-ruten kan hente nedgangen hjem, ved at den samlede trafik i Øresundsregionen stiger på grund af broen. Det vil også gavne HH-ruten på langt sigt.

Trafikken over Øresund fortsætter med at stige. Det viser ny statistik over færgerne mellem Helsingør og Helsingborg for første kvartal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.