fredag 19 april 2024

inloggad som

Slottsbacken skyder op til ti millioner i Danish Probe

Slottsbacken Venture Capital skyder op til ti millioner danske kroner i den lille internetvirksomhed Danish Probe, som udvikler programmer til e-learning. Investeringen, som er den tredje i et dansk firma, betyder, at Slottsbacken får 20 procent af aktierne i Danish Probe og indtræder i virksomhedens bestyrelse.

Forretningen blev en realitet i sidste uge, men hvor mange penge Slottsbacken har investeret har ikke været kendt tidligere. Danish Probes adm. dir. Jesper Lohse har lidt svævende talt om et tocifret millionbeløb, som kan ligge mellem 10 og 50 millioner. Han siger til Rapidus, at ti millioner er et garanteret minimumsbeløb.

Men det tilbagevises af Håkan Claesson, chef for Slottsbackens Københavnskontor og nyt medlem af bestyrelsen for Danish Probe. Han oplyser, at ti millioner er et maksimumbeløb. I første omgang gælder investeringen kun to millioner danske kroner, hvilket giver otte procent af aktierne.

Hvis forskellige delmål opfyldes, skyder Slottsbacken yderligere penge ind i to faser op til den lovede total på ti millioner kroner. Kravene er blandt andet, at Danish Probe rekrutterer en ny ledelse, som er mere markedsorienteret. Desuden er en række forretningsmæssige salgsmål skrevet ind som betingelser i aftalen, ifølge Håkan Claesson.

Slottsbacken regner med at forblive som ejere i selskabet i 3-5 år.

Slottsbacken Venture Capital skyder op til ti millioner danske kroner i den lille internetvirksomhed Danish Probe, som udvikler programmer til […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.