torsdag 28 september 2023

inloggad som

SwitchCore-grundlæggere udvikler billigere teknik til fremtidens fibernet

IT-iværksætteren Jan G. Nilsson og professor Christer Svensson, to af grundlæggerne af IT-virksomheden SwitchCore i Lund, er i gang med at etablere endnu et nyt IT-selskab: Optotronic, med domicil i Lund.

I mandags kunne Rapidus berette om Bluetronics, et nyt firma der beskæftiger sig med Bluetooth-udvikling, hvor blandt andre Jan G. Nilsson og Christer Svensson er initiativtagere og delejere. Nu bevæger de sig også ind på området for optisk fiberteknik sammen med Lars Thylén, professor i fotonik ved Kungliga Tekniska Högskolan (KTH).

Optotronic skal udvikle såkaldte optomoduler, som kan forvandle signalerne i de optiske fibertråde, der forbinder byer og ejendomme, til signaler som kan forstås af computere og andet elektronisk udstyr. Forretningskonceptet er med den ny teknik at udvikle og producere moduler til lavere priser, end det er tilfældet i dag.

— Vi har stor kompetence i Sverige inden for optoelektronik, men den varetages dårligt. Samtidig er det et enormt hurtigt ekspanderende marked, når man tænker på alle de fiberinstallationer, der etableres rundt om i verden, siger Christer Svensson, som er professor ved Linköpings Tekniska Högskola.

Den tekniske knowhow findes blandt andet på KTH i Stockholm, Chalmers i Gøteborg og hos Ericsson. Optotronic har ingen egne patenter, men skal nu til at rekruttere forskere til udviklingsarbejdet, som skal foregå i Kista i Stockholm. Vi kommer et godt stykke ind i det næste år, før virksomheden har sit første produkt på markedet.

Jan G Nilsson, Christer Svensson og Lars Thylén ejer hver en tredjedel af Optotronic.

IT-iværksætteren Jan G. Nilsson og professor Christer Svensson, to af grundlæggerne af IT-virksomheden SwitchCore i Lund, er i gang med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad