torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Helsedrikken ProViva Active skal testes på Framfab-personale

Først var det det svenske skilandshold, håndboldlandsholdet og atletikeliten med højdespringeren Kajsa Bergqvist i spidsen. Nu skal forskningsvirksomheden Probi i Lund teste sin nye kombinerede helse- og sportsdrik ProViva Active på det stressede personale hos internetkonsulentfirmaet Framfab, oplyser Probis adm. dir. Kaj Vareman til Rapidus.

— Vi vil gerne teste drikken på højtydende mennesker. Foruden IT-folk drejer det sig om journalister, læger og almindelige motionister. Hvad gruppen journalister angår, har vi kontakt med Sydsvenska Dagbladet, siger Kaj Vareman.

Formålet med afprøvningerne er at påvise, at de positive effekter ved ProViva Active også gælder for andre grupper end eliteidrætsfolk. Kliniske tests har været forberedt siden november, men har ikke kunnet komme i gang, fordi den forskningsetiske komité ved Lunds universitet hidtil ikke har godkendt forsøgene. Begrundelsen skal have været, at afprøvningerne var for kommercielt orienterede, oplyser Probi.

Men nu ser det pludselig lysere ud. Efter at Probi har indsendt en ny, ændret ansøgning, besluttede den forskningsetiske komité i sidste uge, at det kun er nødvendigt med nogle småændringer, inden forsøgene kan godkendes, oplyser komiteens formand Peter Höglund.

Først var det det svenske skilandshold, håndboldlandsholdet og atletikeliten med højdespringeren Kajsa Bergqvist i spidsen. Nu skal forskningsvirksomheden Probi i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad