måndag 8 juli 2024

inloggad som

Livlig handel med C Technologies på premieredagen

Premierehandlen blev meget livlig, da C Technologies’ aktie i dag blev introduceret på Nya Marknaden på Stockholmsbørsen. Frem til kl. 13 var der omsat mere end 31.000 aktier, hvilket var betydeligt flere end eksempelvis Internetkonsulenterne Cyber Com og Connecta, der er noteret på Stockholmsbørsens O-liste.

Kursen åbnede på 950 svenske kroner, hvilket var på niveau med slutkursen ved gårsdagens uofficielle handel hos Matteus Fondkommission. Herefter svingede aktien i et par timer mellem 900 og 1.000 svenske kroner, før den tog et ryk op mod 1.100 svenske kroner som det højeste.

C Technologies er mest kendt for produktet C Pen, der kan scanne og gemme tekst, som man stryger over med læsepennen. Hovedejer af selskabet er stifteren Christer Fåhraeus sammen med Banco Fonder, fagforbundet Metall, Ericsson Mobile Communications og SEB Fonder.

Nya Marknaden er Stockholmsbørsens handelsplads for mindre vækstfirmaer.

Premierehandlen blev meget livlig, da C Technologies’ aktie i dag blev introduceret på Nya Marknaden på Stockholmsbørsen. Frem til kl. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.