tisdag 3 oktober 2023

inloggad som

C Tech børsnoteres på onsdag efter vellykket nyemission

Ericsson Mobile Communications har sammen med SEB Fonder og yderligere nogle institutionelle investorer satset 150 millioner svenske kroner på en nyemission i C Technologies fra Lund. Pengene skal bruges til markedsføring og fortsat udviklingsarbejde.

Prisen per aktie var omkring 300 svenske kroner, hvilket svarer til gennemsnittet på markedet i emissionsperioden i slutningen af januar og starten af februar. Investeringen har allerede betalt sig, eftersom kursen er steget kraftigt siden da. I fredags blev aktien handlet til lige over 700 svenske kroner.

Efter nyemissionen er C Technologies nu klar til næste trin – en børsintroduktion. Målet er, at det skal finde sted i løbet af år 2000, formentlig på Stockholmsbørsens O-liste. Men interessen for selskabet er allerede så stor, at den uofficielle handel med C Tech-aktier, som hidtil er foregået manuelt via Matteus Fondkommission, ikke længere kan håndteres. Derfor vil aktien fra og med onsdag blive noteret på Nya Marknaden (Det Nye Marked), Stockholmsbørsens handelsplads for mindre vækstvirksomheder.

— Kuglerammehandel er ikke lige sagen, når der bliver tale om større mængder, siger Christer Löwgren, adm. dir. på C Technologies.

C Technologies er mest kendt for produktet C Pen, der kan scanne og gemme tekst, som man stryger over med læsepennen. Hovedejer af selskabet er stifteren Christer Fåhraeus sammen med Banco Fonder, fagforbundet Metall, Ericsson Mobile Communications og SEB Fonder.

Ericsson Mobile Communications har sammen med SEB Fonder og yderligere nogle institutionelle investorer satset 150 millioner svenske kroner på en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad