måndag 25 september 2023

inloggad som

MIP Technologies fra Lund i samarbejde med Pfizer

Den nystartede lundvirksomhed MIP Technologies på Ideon har udviklet en ny metode til blodrensning. Produktet, som bærer arbejdsnavnet MIP, har vakt interesse blandt store medicinalfirmaer. Allerede et par måneder efter start af virksomheden har man indledt et samarbejdsprojekt med Pfizer.

Når lægemidler underkastes kliniske afprøvninger, skal blodet kunne renses, for at resultaterne skal blive målelige. Dagens lægemidler er så effektive, at der kun kræves meget små doser, og de eksisterende metoder til blodrensning er derfor utilstrækkelige ifølge Christine Berggren, adm. dir. på MIP Technologies.

En af de første udfordringer for virksomheden er at skaffe kapital til en ekspansion.

— Det lader ikke til at være så vanskeligt at få kontakt til investorer. Vi har haft en indledende kontakt til Medicon Valley Capital, siger Christine Berggren.

Det nye selskab er opstået på grundlag af et europæisk universitetsnetværk, og de tre grundlæggere har alle en solid akademisk baggrund. Adm. dir. Christine Berggren er doktor i analytisk kemi, Börje Sellergren ved universitetet i Mainz er doktor i anvendt biokemi og Kees Ensing ved universitetet i Groningen er doktor i farmaci.

Den nystartede lundvirksomhed MIP Technologies på Ideon har udviklet en ny metode til blodrensning. Produktet, som bærer arbejdsnavnet MIP, har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad