måndag 25 september 2023

inloggad som

Compaq överger flyttplaner

Den danska delen av Compaqkoncernen stannar på Nordsjälland, uppger Compaqs ekonomichef Jens Norgaard. Sedan december har spekulationer florerat om att Compaq ville flytta till exempelvis Örestaden i Köpenhamn eller till och med Malmö, för att utvidga. Skälet var att danske miljöministern Svend Auken sade nej till att upplåta ett område vid Ny Allerødgaard till företagsetableringar. Amtsborgmästaren i Frederiksborg Amt, Lars Løkke Rasmussen, kallade det en käpp i hjulet för Compaqs expansion i Nordsjälland. Men nu letar Compaq vidare i området, med yttersta gräns mot Hørsholm och Farum.

— Det är i där våra medarbetare bor, fastslår Jens Nørgaard.

Compaq i Nordsjälland har 400 anställda. 1998 avlöste Compaq IBM på förstaplatsen på Danmarks topp-10-lista för PC, enligt analysföretaget IDC. VD för Compaq i Danmark, Walther Thygesen, har nyligen utnämnts till chef också i Sverige, Norge, Finland och Holland.

Den danska delen av Compaqkoncernen stannar på Nordsjälland, uppger Compaqs ekonomichef Jens Norgaard. Sedan december har spekulationer florerat om att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad