tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Compaq bliver i Nordsjælland

Den danske Compaq-afdeling bliver i Nordsjælland, oplyser Compaqs økonomidirektør, Jens Norgaard. Siden december har spekulationerne floreret om Compaq ville til eksempelvis Ørestaden eller endda Malmø for at udvide. Det skyldtes, at miljøminister, Svend Auken, afslog at gøre et landareal ved Ny Allerødgaard til erhvervsområde. Amtsborgmesteren i Frederiksborg Amt, Lars Løkke Rasmussen, kaldte det en kæp i hjulet for Compaqs ekspansion i Nordsjælland. Men nu leder Compaq videre i området med ydre grænser mod Hørsholm og Farum.

— Det er i det område vores medarbejdere bor, fastslår Jens Norgaard.

Compaq i Nordsjælland har 400 medarbejdere, og i 1998 afløste Compaq IBM på førstepladsen på Danmarks top ti pc-liste i følge analysefirmaet IDC. Adm. direktør for Compaq i Danmark, Walther Thygesen, er netop blevet chef også i Sverige, Norge, Finland og Holland.

Den danske Compaq-afdeling bliver i Nordsjælland, oplyser Compaqs økonomidirektør, Jens Norgaard. Siden december har spekulationerne floreret om Compaq ville til […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.