måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Telelogic på väg mot uppköp i USA och Asien

Programvaruföretaget Telelogic i Malmö förhandlar för närvarande med 2-3 utländska företag om uppköp. Bolagen finns i USA och Asien.

Men efter flera stora företagsköp under 1999 tryter pengarna i Telelogics kassa. En extra bolagsstämma godkände därför i förra veckan att styrelsen får nyemittera två miljoner aktier för att finansiera nya affärer. Närmare besked om hur pengarna ska användas kommer på onsdag, då styrelsen sammanträder.

De tidigare planerna på en notering på Nasdaq-börsen är tills vidare uppskjutna, men frågan kommer troligen upp igen redan mot slutet av året.

Fakta: Telelogic

Telelogic finns i dag i tio länder och har distributörer i ytterligare 20. Bland kunderna finns en lång rad världsledande koncerner, till exempel Cisco, Ericsson, Lucent, Motorola, Nokia och Siemens.

Affärsidén är att utveckla grafiska verktyg för mjukvaruprogrammering. I stället för att hela tiden skriva de fullständiga koderna kan programmerarna klicka på symboler för olika funktioner, vilket sparar både tid och personal.

Telelogics omsättning var 318 miljoner svenska kronor 1999, en ökning med 78 procent jämfört med året före. Vinsten blev 2,2 miljoner. Företaget hade vid årsskiftet 450 anställda.

Programvaruföretaget Telelogic i Malmö förhandlar för närvarande med 2-3 utländska företag om uppköp. Bolagen finns i USA och Asien. Men […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad