måndag 20 maj 2024

inloggad som

Danskt Internet-företag öppnar USA-kontor nästa vecka

Danska Neupart & Munkedal, specialister på Internet-säkerhet, öppnar sitt första USA-kontor på tisdag i nästa vecka. Kontoret placeras i New York och tio personer kommer att rekryteras dit under våren.

Sedan fortsätter expansionen i rask takt. Ytterligare ett kontor öppnas i USA senast till sommaren, då i Boston. I höst öppnar ett tredje kontor i San Francisco.

— Tiden är det viktigaste hotet mot ett Internet-bolag. Därför måste vi växa snabbt, säger Ulf Munkedal, VD på Neupart & Munkedal.

För att skynda på USA-etableringen gick det danska venture capital-företaget 2M Invest förra veckan in med tio miljoner danska kronor i Neupart & Munkedal. Ulf Munkedal räknar dessutom med att hämta in ytterligare kapital till sommaren, helst från en amerikansk investerare.

Med sin USA-etablering är Neupart & Munkedal något av danska pionjärer.

— Det har länge varit så att danska Internet-företag stått i skuggan av de svenska, som bland annat har köpt upp danska IT-företag. Nu ska vi visa att det går bra att vara ett danskt Internet-bolag ute i världen, säger VD Ulf Munkedal.

Neupart & Munkedal affärsidé är att hitta säkerhetsluckor på Internet, inte minst hos e-handelsföretag som i dag förlorar pengar på att många människor inte vågar handla över nätet. Från början utfördes säkerhetstesterna som konsultuppdrag, men i dag är de automatiserade och kan beställas över nätet. Det gör att Neupart & Munkedals växtmöjligheter inte begränsas av att de måste anställa fler konsulter.

På två år har bolaget vuxit från två till 30 anställda. VD Ulf Munkedal räknar med att de vid slutet av året ska vara minst 75 personer, varav omkring 30 i USA. Huvudkontoret ligger i forskarparken Symbion i Köpenhamn.

[Neupart & Munkedal har senare bytt namn till Vigilante.]

Danska Neupart & Munkedal, specialister på Internet-säkerhet, öppnar sitt första USA-kontor på tisdag i nästa vecka. Kontoret placeras i New […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.