Smakstart för Think Accelerate 

Den första omgången av Think Accelerate, företagsacceleratorn på Mindpark i Helsingborg, ser ut att falla väl ut. Acceleratorn, som under våren ersatte den tidigare inkubatorn, tog i april in sex olika mjukvarubolag som på två månader kommit fram till produktlansering. Några av dem har redan betalande kunder, bland andra Overview News som Rapidus skrev om förra veckan, andra bolag ligger i förhandlingar, uppger Johannes Ivarsson, chef för acceleratorn.

Ett av målet för acceleratorn var att locka till sig internationella talanger, och det har man lyckats med genom bolag som Recualizer från Kazakstan, som byggt ett digitalt rekryteringsverktyg, och IconCrafts från Makedonien, som säljer anpassningsbara ikoner till bland andra designers och webbutvecklare. Båda har dessutom för avsikt att stanna kvar i Helsingborg och etablera svenska bolag.

Vi fick ansökningar från USA, hela Europa och Asien, vilket är fantastiskt kul eftersom ett mål har varit att locka hit internationell talang och visa vad Helsingborg och Skåne har att erbjuda. Vi vill så klart locka dem att stanna kvar, men om de inte gör det har vi ett fantastiskt internationellt nätverk, säger Ivarsson till Rapidus.

Acceleratorn avslutas den 3 juli, men innan dess arrangeras en så kallad "Demo Day" nästa vecka, där bolagen får pitcha sina idéer för affärsänglar och investerare, både lokala och internationella. Förutom ovan nämnda bolag kommer även tjänster för videoväggar, offerthantering samt en digital utbildningsplattform om radikalisering att bedömas av drakarna.

Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: