Serstech övertecknades

I januari öppnade elektronikbolaget Serstech på Ideon i Lund en nyemission för att ta in 21,4 miljoner kronor i riskkapital. När teckningsperioden avslutades den 27 februari stod det klart att emissionen övertecknades med 19 procent.

Bolaget tillförs därmed 21,4 miljoner kronor före emissions- och garantikostnader.

– Vi är glada över att så många av våra aktieägare ville vara med och teckna fler aktier i bolaget och överväldigade av intresset även från nya aktieägare. Vi har nu resurser för att vidareutveckla vår molntjänst och satsa stort på försäljning. Inte minst kommer vi att utveckla vår säljkanal för att kunna öka försäljningen kraftigt under de kommande åren, säger vd Peter Höjerback i ett pressmeddelande.

Serstech bildades 2006 och har utvecklat en portabel spektrometer som kan användas av exempelvis tulltjänstemän för att avgöra om en förpackning innehåller olagliga substanser. Bolaget är sedan 2013 noterat på AktieTorget. /Izabella Rosengren

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: