Mellby Gårds vd flyr hajpen

Finansmannen Rune Anderssons investmentkonglomerat Mellby Gård spräckte i fjol miljardvallen i vinst. På ett frukostmöte i Malmö på tisdagsmorgonen gav vd Johan Andersson en inblick i strategin.

Mellby Gård-koncernen innefattar bolag som Roxtec, Kappahl och Smarteyes. Den konsoliderade omsättningen uppgår i dag till cirka fem miljarder kronor på årsbasis och i fjol landade vinsten över miljarden.

Sedan ett drygt år tillbaka innehas vd-posten av Johan Andersson, son till grundaren Rune Andersson. På ett nätverksmöte i regi av Tillväxt Malmö förklarade han framgången. Mellby Gård driver ett synnerligen aktivt ägande och investerar bara i företag man begriper sig på.

– Vi försöker undvika de mest hajpade branscherna. När alla vill in i en viss bransch är det en varningssignal. Det gäller istället att vara lite motvalls käring, sa Johan Andersson.

I slutet av februari är Johan Andersson en av investerarna som träffar skånska entreprenörer på Tillväxt Malmös speeddating-event Maxa Malmö. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: