IBM satsar på Lundabolag

PainDrainer har blivit antagna till IBM Accelerator, som ska hjälpa Lundabolaget att utveckla en B2B-försäljning och nästa generations app. 

– Programmet kommer att löpa över tolv till 18 månader, säger PainDrainers vd Erik Frick. 

IBM erbjuder genom sin accelerator konsulter inom allt från affärs- till teknikutveckling. Samtidigt får PainDrainer tillgång till IT-jättens och dess partners teknikplattformar och möjlighet att använda dem i vidareutvecklingen av sin produkt. Erik Frick är övertygad om att det blir en språngbräda för bolaget. 

– Vi har identifierat tre distinkta inriktningar i samarbetet med IBM: Vi får för det första rådgivning och en ny teknikplattform där vi kan göra betydligt fler nya saker med appen och den bakomliggande AI motorn för att komma ännu längre från konkurrensen. Vi ska även utvärdera möjligheten för en molnlösning och eventuellt även implementera en. Det tredje spåret är att sätta en affärsstruktur för B2B-försäljning, säger Erik Frick.

PainDrainer har i år lanserat sin app till konsumenter och nyligen börjat marknadsföra den i olika digitala kanaler. Det arbetet sker parallellt med samarbetet med IBM.

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: