Cyxone på väg att noteras

Läkemedelsbolaget Cyxone i Malmö, som grundades så sent förra året, noteras under våren. Det säger vd Kjell Stenberg till Rapidus.

Cyxone har licensierat in teknik kring cyklotider, peptidkedjor som återfinns i violblommor och en rad andra växter. Enligt mångårig forskning vid Wiens medicinska universitet kan cyklotiderna i modifierad form hämma effekten av interleukin 2, en signalsubstans som sätter igång immunförsvaret.

I mitten på mars rapporterade Rapidus att Cyxone tagit in fem miljoner kronor från ett tiotal privata investerare. I samband med noteringen ska Cyxone göra en listningsemission. Kjell Stenberg vill inte gå in på hur stort belopp det handlar om men säger att pengarna ska räcka tills bolaget genomfört fas I-studier under 2018.

Bakom Cyxone står, utöver Kjell Stenberg, även Gabathers vd Bert Junno och Aptahems vd Mikael Lindstam. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: