lördag 4 maj 2024

inloggad som

Mindpark-chef startar e-handelsinkubator

Helsingborgsbaserade entreprenörerna Karsten Deppert och Dan Nilsson startar en företagsinkubator för e-handel. Målet: göra Skåne till nav för hela nordiska e-handelsscenen.

På kontorshotellet Miatorp på Industrigatan strax söder om Helsingborg håller e-handelsinkubatorn E-commerce Park of Sweden på att ta form. Officiell start blir i januari.

karsten deppert– Skåne är redan starkt på e-handel, men vi vill tillföra något nytt. Mycket är fortfarande outforskat inom branschen och det är kunskap och kompetens som är bristvaran. Genom att samla folk nära varandra hoppas vi kunna lösa det problemet, säger Karsten Deppert till Rapidus.

Planen de närmaste två åren är att samla ett 20-tal företag inom e-handel. Bland Skånes stora aktörer märks Cdon, Boozt och Skånska Byggvaror. Regionen har även en uppsjö mindre bolag som på olika sätt stöttar branschen, som mjukvaruutvecklarna Apptus och Vergic. Dessutom finns renodlade logistikföretag som växer med e-handelstrenden, som börsnoterade Tribona i Lund.

Karsten Deppert driver kontorshotellet Mindpark i Helsingborg och har tidigare grundat sajten Øresund Startup, medan Dan Nilsson är entreprenören bakom nätbutiken Roliga Prylar och ehandel.se.

Kristian Svensson

Helsingborgsbaserade entreprenörerna Karsten Deppert och Dan Nilsson startar en företagsinkubator för e-handel. Målet: göra Skåne till nav för hela nordiska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.