fredag 19 april 2024

inloggad som

Mindpark-chef startar e-handelsinkubator

Helsingborgsbaserade entreprenörerna Karsten Deppert och Dan Nilsson startar en företagsinkubator för e-handel. Målet: göra Skåne till nav för hela nordiska e-handelsscenen.

På kontorshotellet Miatorp på Industrigatan strax söder om Helsingborg håller e-handelsinkubatorn E-commerce Park of Sweden på att ta form. Officiell start blir i januari.

karsten deppert– Skåne är redan starkt på e-handel, men vi vill tillföra något nytt. Mycket är fortfarande outforskat inom branschen och det är kunskap och kompetens som är bristvaran. Genom att samla folk nära varandra hoppas vi kunna lösa det problemet, säger Karsten Deppert till Rapidus.

Planen de närmaste två åren är att samla ett 20-tal företag inom e-handel. Bland Skånes stora aktörer märks Cdon, Boozt och Skånska Byggvaror. Regionen har även en uppsjö mindre bolag som på olika sätt stöttar branschen, som mjukvaruutvecklarna Apptus och Vergic. Dessutom finns renodlade logistikföretag som växer med e-handelstrenden, som börsnoterade Tribona i Lund.

Karsten Deppert driver kontorshotellet Mindpark i Helsingborg och har tidigare grundat sajten Øresund Startup, medan Dan Nilsson är entreprenören bakom nätbutiken Roliga Prylar och ehandel.se.

Kristian Svensson

Helsingborgsbaserade entreprenörerna Karsten Deppert och Dan Nilsson startar en företagsinkubator för e-handel. Målet: göra Skåne till nav för hela nordiska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Svensk scampi i Lejonkulan

  Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar. 


 • Boozt fortsätter växa

  E-handelsbolaget Boozt var utropstecknet i torsdagens rapportflod som också innehöll Mildef, Inwido, Rugvista och USWE Sports.

 • Ljusglimtar på mörk startup-himmel

  2023 var ett tufft år för startup-scenen. De skånska inkubatorerna vittnar om färre antal ansökningar och investerare som håller hårt i plånboken. Men vändningen är på gång.

 • Boozt skruvar upp helårsprognosen

  Boozt skriver upp prognoserna för omsättningstillväxt och justerat rörelseresultat för helåret 2023. Här ser du varför.

 • E-handelskungen skruvar upp målen – igen

  Börsnoterade Boozt överträffar sina egna förväntningar och nu skruvar e-handelsjättens medgrundare och vd Hermann Haraldsson upp prognosen för helåret rejält.

 • E-commerce Park-företagen går mot strömmen

  E-handelsbranschen minskade i fjol, men de företag som genomgått
  inkubatorn på E-commerce Park i Helsingborg växte.

 • Skånskt hattrick i Göteborg

  Mindpark öppnar snart sitt andra kontorshotell i Göteborg, bara månader efter första invigningen i staden. Gruppen expanderar samtidigt sina verksamheter […]

 • Dagens rapporter från Malmö-koncerner

  Thule Group Thule Group, som säljer fritidsutrustning och biltillbehör, fick se omsättningen minska med 31 procent under första kvartalet i […]

 • Så stor är e-handeln i Helsingborg

  Idag släpps rapporten ”E-handelsregionen Helsingborg”, som kartlägger hur stark e-handeln är i Helsingborgsregionen. Rapidus har på förhand tagit del av […]

 • E-handelskungen skruvar upp målen

  Boozt har intagit tronen som Sveriges största e-handelsbolag. Nu skruvar det Malmöbaserade företaget upp målen ytterligare. Rapidus tog ett snack […]

 • Bra år för Boozt

  E-handelsföretaget Boozt, med huvudkontor i Malmö, ökade försäljning och vinst under 2022. Siffrorna hade redan kommunicerats till aktiemarknaden i december. […]