onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Sony Mobiles neddragning drabbar även konsulter

|  
|  

Utöver de 149 fast anställda som kommer sägas upp enligt besked under tisdagsförmiddagen aviserar Sony Mobile att även antalet konsulter i Lund ska dras ned. I dag jobbar 500 konsulter i den skånska verksamheten. 

— Vi arbetar parallellt med att minska antalet konsulter, men det är för tidigt att gå in på några specifika siffror, säger Mats Bark från bolagets kommunikationsavdelning.

Enligt Sony Mobiles egna siffror har bolaget i dag cirka 2.500 fast anställda i Lund. Neddragningen är en del av ett större sparprogram där runt 500 av 7.000 tjänster ska bantas bort globalt.

Sony Mobile är en av de tyngre medlemmarna i klusterorganisationen Mobile Heights. Det engagemanget påverkas dock inte av neddragningarna i Lund, uppger Mats Bark.

Under fjärde kvartalet 2011 sålde bolaget 9 miljoner telefoner, mot 9,5 miljoner samma period 2010. Förlusten blev 2,2 miljarder kronor.

Erik Olausson

Utöver de 149 fast anställda som kommer sägas upp enligt besked under tisdagsförmiddagen aviserar Sony Mobile att även antalet konsulter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.